De mooiste ontwikkelingen komen vaak voort uit eigen ervaring. Zo stuitte ik deze week op een prachtig initiatief van 2 broers die eind deze maand de Dementia-App op de markt brengen. Een app voor mantelzorgers en mensen met dementie in de thuissituatie.

Twee jaar geleden werd bij hun moeder Alzheimer geconstateerd. Zoals zo veel mensen kwamen zij in een onbekende wereld terecht. Door hun ervaring kwamen ze er achter wat hen als mantelzorger maar ook de persoon met dementie zelf zou helpen tijdens dit ziekteproces.

Dit alles monde uit in het idee om een platform te ontwikkelen. Een platform waar mantelzorgers onderling informatie kunnen delen maar waar ook allerlei informatie rondom dementie is terug te vinden.

Daarnaast bevat de app handige toepassingen voor communicatie tussen de mantelzorger en de persoon met dementie. Zo kan je beeldbellen of chatten om contact met elkaar te leggen. Je kan door een fotoboek bladeren met alle mooie herinneringen en bekende muziek luisteren. Samen kan je geheugenspelletjes doen. En degene met dementie wordt via de agenda met alarm er aan herinnert dat er bepaalde taken zijn te doen.

Uiteindelijk is het ook de bedoeling om via dezelfde app door middel van GPS te zien waar iemand zich bevindt.

Via crowd funding is het gelukt om het geld binnen te krijgen voor het ontwikkelen van de app. Vanaf eind januari komt deze op de markt. Maar ik heb zo maar het gevoel dat deze nog niet is uitontwikkeld.

Voor meer informatie: www.dementia-app.nl