Omring

Omring is een zorgorganisatie in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland en richt zich met name op de ouderenzorg. Van thuiszorg, begeleiding, behandeling tot zorg met verblijf. Daarnaast hebben ze twee andere labels in de markt namelijk Omring Kraamzorg en ZO… voor PGB zorg. Via Omring winkels zijn allerlei hulpmiddelen te huur of te koop. Omring beschikt daarnaast over een groot ledennetwerk van bijna 50.000 huishoudens in de regio.

www.omring.nl
www.omringkraamzorg.nl
www.zovooru.nl

Opdracht


Bij Omring was ik verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten binnen deze organisatie.

De focus lag op klantbeleving, marktverkenning, dienstenportfolio en merk. Het belangrijkste doel was om in alle onderdelen binnen de organisatie het klantbesef te doen leven in nieuwe ontwikkelingen of processen. Zo is er een klantcontactformule ontwikkeld rondom het in zorg komen bij Omring. Hoe ervaart de klant dit en hoe kunnen we de contactmomenten met de klant boven verwachting laten verlopen. Klantreizen zijn ontwikkeld om dit inzichtelijk te maken.

Ter ondersteuning van de strategie van de diverse onderdelen werden marktverkenningen uitgevoerd en projecten ondersteund door middel van marktcijfers, concurrentie-overzichten en marktontwikkelingen. Die boden ook steun bij het ontwikkelen van nieuwe diensten waar markt -en productplannen voor opgesteld werden.

Het geven van workshops aan medewerkers of coaching van individuele medewerkers over marktbewerking, klantbenadering en dergelijk, behoorde ook tot de taken.

Daarnaast lag er -samen met de communicatieafdeling- een schone taak om het merk verder uit te bouwen en te bewaken. Waar staan we voor? Wat is de boodschap die we geven? Waarom zouden klanten voor Omring kiezen?

Deze werkzaamheden zijn gedaan vanuit loondienst.