Denise Huibers | zorgmarketing.eu

De overstap van een business-to-business omgeving naar de zorg nam ik in 2009. Als zorgmarketeer ging ik aan de slag bij één van de grootste zorgorganisaties in Noord Holland. Ik kwam in een hele nieuwe wereld terecht. Een complexe markt waarin grote veranderingen plaatsvinden waar specifieke kennis voor nodig is. Ondernemerschap wordt gevraagd waar iedereen tegelijkertijd gebonden is aan regulering.

Zorgmarketing behelst in mijn ogen één ding: De klant centraal zetten, zonder daarbij de bedrijfsvoering uit het oog te verliezen. Mijn mantra is: ‘Ga op de stoel van de klant zitten. Hoe kijk je er dan tegenaan?’ Het is bewustwording van datgene wat je dagelijks doet. Past dat in de leefwereld van mijn klanten?

In veel gevallen zie ik dat mensen en organisaties wel willen, maar dat het moeilijk is om los te komen van de systeemwereld, los te komen van processen, protocollen en richtlijnen. Hier kan en wil ik het verschil maken. Zo hoop ik een bijdrage te leveren aan het plezier voor de klant en voor de medewerkers in de zorg en welzijn.